BAŞVURUYA AÇIKAKADEMİK PERSONELHAZİRANÖğretim ÜyesiTEMMUZ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 51 ÖĞRETİM ÜYESİ ALACAK

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 51 ÖĞRETİM ÜYESİ ALACAK Başvuru tarihleri: ( 27 Haziran – 11 Temmuz)

İlanlardan anında haberdar olabilmek için Telegram kanalımıza katılıp bildirimleri açabilirsiniz. Telegram kanalımıza katılmak için tıkla!

Başvuruya Açık Tüm Kamu Memur Alım İlanlarını Görüntülemek İçin Tıkla

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 51 ÖĞRETİM ÜYESİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 51 ÖĞRETİM ÜYESİ

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğünden:

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 51 ÖĞRETİM ÜYESİ ÜYESİ ALIM İLANI

Üniversitemiz birimlerinde açık bulunan aşağıda program ve anabilim dalı ile ünvan ve koşulları belirtilen kadrolara 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun ilgili maddelerine göre öğretim üyesi alınacaktır.

Adayların başvurularını, 27 Haziran – 11 Temmuz 2025 tarihleri arasında, aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda yapmaları gerekmekte olup, Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvurular kadronun ilan edildiği birime, Profesör ve Doçent kadrolarına başvurular ise Rektörlüğümüze (Yazı İşleri Müdürlüğüne) yapılacaktır.

Profesör ve Doçent kadrolarına DEVAMLI STATÜ’ye göre atama yapılacaktır.

Ataması yapılacak olanlar, 10 (on) yıl süreyle (kurum dışında, eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri hariç) gelir getirici herhangi bir mesleki faaliyette bulunmayacaklarını yazılı olarak beyan eder ve halihazırda gelir getirici herhangi bir mesleki faaliyette bulunmadıklarını teyit eden resmi belgeleri veya mesleki faaliyetleri varsa bu faaliyeti sona erdirdiklerine ilişkin belgeyi sunacaklarını taahhüt eden bir dilekçe verirler.

Adayların, Hacettepe Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilmiş ve Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış başvuru koşullarını (https://hacettepe.edu.tr/duyurular/atama- kriterleri_2019basvurukosullari) ve atama kriterlerini (https://hacettepe.edu.tr/duyurular/atama- kriterleri_2019) sağlamaları gerekmektedir. Ancak, Hacettepe Üniversitesi Atama Kriterlerini karşılamış olmak kadro ilanına başvurmak için asgari koşuldur, kadroya atanma hakkı sağlamaz.

Üniversitemizde eğitimlerini %30 veya %100 yabancı dilde yapan birimlere başvuran adayların tamamı aşağıdaki maddeye (*) tabi olacaklardır.

(*) Üniversitemizde eğitimlerini %30 veya %100 yabancı dilde yapan birimlerdeki kadrolara başvuran adayların ilgili birimlere atanması için yabancı dilde ders verme sınavını başarmış olmaları şarttır. Bu sınavlar, ilanı takiben Rektörlüğümüz tarafından organize edilecektir. Üniversitemizde bulunan programların eğitim diline https://hacettepe.edu.tr/fs/ atama/prgegitimdililistesi.pdf bağlantısından ulaşılabilir. Bu şartı karşılamış adayların ilgili birimden yabancı dilde ders verme sınavını başardıklarına ilişkin belgeyi de başvuru belgelerine eklemeleri gerekmektedir.

Koşullara uymayan adayların başvuruları işleme konulmayacaktır. Eksik belge ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Adayların, kadroya atanmayı engelleyici herhangi bir ceza almamış olmaları gerekir.

İlan edilen kadrolara başvuran adayların basılı olarak bir adet hazırlayacakları yayın dosyalarına aşağıdaki belgeler eklenmelidir:

  1. Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin Öğretim Üyesi ile ilgili maddelerinde istenilen koşulları sağladığına ilişkin beyanları ve başvuru dilekçeleri (https://hacettepe.edu.tr/duyurular/atama-kriterleri adresinden sağlanacak.)
  2. Diplomalar, doktora, doçentlik ve yabancı dil belgeleri (e-Devlet üzerinden alınacak belgeler geçerlidir.)
  3. Kriterleri sağladığına dair Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Atama Kriterlerini Belirleme ve Dosyaları İnceleme Komisyonundan alınacak belge (başvuru tarihi itibariyle anılan belgeye sahip bulunmayan adayların gerekli tüm belgelerle birlikte (https://hacettepe.edu.tr/ duyurular/teslim_edilmesi_gereken_belgeler), kadro başvuru süresi içinde Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Atama Kriterlerini Belirleme ve Dosyaları İnceleme Komisyonu’na şahsen başvurmaları gerekmektedir.)
  • Eğiticilerin Eğitimi Belgesi (Üniversitemiz Rektörlüğünce ilan edilen öğretim üyesi kadrolarına başvuracak adayların; Üniversitemiz tarafından verilen “Eğiticilerin Eğitimi Katılım Belgesi”ne sahip olmaları gerekir. Üniversitemiz dışı kurumlardan alınan Eğiticilerin Eğitimi Katılım Belgeleri, Rektörlüğümüze bağlı Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi tarafından onaylanması halinde geçerli olarak kabul edilecektir. Eğiticilerin Eğitimi Katılım Belgesi olmayan adaylar ilan tarihini takiben başvuru sürecinde Üniversitemiz Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi tarafından düzenlenecek olan Uzaktan Eğitim Programı kapsamında bu belgeyi alabilirler. Eğiticilerin Eğitimi Katılım Belgesi olmayan adayların başvuruları, ilan başvuru süresinin bitiminden itibaren

2 (iki) ay içinde Üniversitemiz Sürdürülebilir Öğretme ve Öğrenme Merkezi tarafından düzenlenecek “Temel Öğretici Yetkinliği Eğitimi”ni almaları kaydıyla koşullu olarak kabul edilecektir. Adaylar bu süre içinde Üniversitemiz Sürdürülebilir Öğretme ve Öğrenme Merkezi tarafından düzenlenecek “Temel Öğretici Yetkinliği Eğitimi”ni tamamlamamaları halinde başvurularının iptal edileceğini kabul etmiş olur.)

  • Özgeçmiş formu, Akademik etkinlik puan formu ve kontrol çizelgesini eklemeleri gerekmektedir (https://hacettepe.edu.tr/duyurular/atama-kriterleri_belge_form web adresinden temin edilebilir.)

DİKKAT: Ek olarak yukarıdaki maddelerde belirtilen belgelerin birer kopyası ve Nüfus kayıt örneği (e-Devlet üzerinden alınacak) ile Fotoğraf (2 ad.) da başvurulan birime iletilmelidir. Profesörlük kadrosu başvuruları için teslim edilen yayın dosyasında bulunan bütün belgelerin salt okunur şekilde yüklenmiş olduğu 8 adet taşınabilir bellek, Doçent kadroları için 6, Doktor Öğretim Üyesi kadroları için 4 adet taşınabilir bellek ile 5 adet (yaklaşık A4 kağıdı boyutlarında hava yastıklı) zarfı ilan süresi içerisinde ilgili birime teslim etmeleri gerekmektedir. Posta ile başvurular işleme alınmayacaktır ve başvurular şahsi olarak yapılacaktır.

SIRA NOFAKÜLTE / YÜKSEKOKUL / ENSTİTÜANABİLİM DALIKADROADETAÇIKLAMA
    1    DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ  AĞIZ DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ    PROFESÖR    1Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. Maksillofasiyal cerrahi konusunda çalışmalar yapmış olmak.
  2  DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ  PROTETİK DİŞ TEDAVİSİDOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ  1Protetik Diş Tedavisi uzmanlık derecesine sahip olmak. Maksillofasiyal protez konusunda bilimsel çalışma yapmış olmak.
  3  ECZACILIK FAKÜLTESİFARMASÖTİK TEKNOLOJİ  DOÇENT  1Eczacılık Fakültesi mezunu olmak. Farmasötik Teknoloji bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak.
  4  ECZACILIK FAKÜLTESİ  KLİNİK ECZACILIK  DOÇENT  1Eczacılık Fakültesi mezunu olmak. Klinik Eczacılık bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak.
  5  ECZACILIK FAKÜLTESİ  FARMASÖTİK KİMYADOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ  1Eczacılık Fakültesi mezunu olmak. Farmasötik Kimya programında doktora derecesine sahip olmak.
  6  ECZACILIK FAKÜLTESİFARMASÖTİK BİYOTEKNOLOJİDOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ  1Farmasötik Biyoteknoloji alanında doktora derecesine sahip olmak. Biyoteknolojik aşılar konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
  7  EDEBİYAT FAKÜLTESİBİLGE VE BELGE YÖNETİMİDOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ (*)  1Bilgi ve Belge Yönetimi programında doktora derecesine sahip olmak.
    8    EDEBİYAT FAKÜLTESİ  ÇUVAŞ TÜRK LEHÇESİ VE EDEBİYATI  DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ    1Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları alanında doktora derecesine sahip olmak. Çağdaş Türk Lehçelerinin Dilbilgisi konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
    9    FEN FAKÜLTESİ    BOTANİK    PROFESÖR    2Biyoloji (Bitki Sistematiği) bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. Tohumlu bitkiler sistematiği konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
    10    FEN FAKÜLTESİ    UYGULAMALI BİYOLOJİ    PROFESÖR    1Biyoloji (Bitki Sistematiği) bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. Bitki moleküler filogenisi konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
    11    FEN FAKÜLTESİ    GENEL BİYOLOJİ    DOÇENT    1Biyoloji (Hücre Biyolojisi) bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. Kalp hücreleri konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
  12  FEN FAKÜLTESİ  GENEL BİYOLOJİ  DOÇENT  1Biyoloji (Hücre Biyolojisi) bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. Sitoloji konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
  13  FEN FAKÜLTESİ  MOLEKÜLER BİYOLOJİ  DOÇENT  1Biyoloji (Genetik) bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. Moleküler genetik konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
    14    FEN FAKÜLTESİ    UYGULAMALI BİYOLOJİ    DOÇENT    1Biyoloji (Bitki morfolojisi ve anatomisi) bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. Palinoloji konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
  15  FEN FAKÜLTESİ  UYGULAMALI MATEMATİK  DOÇENT  1Matematik bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. Kısmi Diferansiyel Denklemler konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
  16  FEN FAKÜLTESİ  BİYOKİMYADOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ  1Kimya (Biyokimya) alanında doktora derecesine sahip olmak.
    17  FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON FAKÜLTESİ  KALP VE SOLUNUM FİZYOTERAPİSİ VE REHABİLİTASYON  DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ    1Kardiyopulmoner Rehabilitasyon programında doktora derecesine sahip olmak. Kardiyopulmoner rehabilitasyon konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
  18  GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ  İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI  PROFESÖR  1İç Mimarlık bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. Sürdürülebilir tasarım konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
  19  GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ  İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI  PROFESÖR  1İç Mimarlık bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. Tasarım konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
      20      HUKUK FAKÜLTESİ      ANAYASA HUKUKU    DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ      1Hukuk Fakültesi mezunu olmak. Kamu Hukuku alanında doktora derecesine sahip olmak. Anayasa Hukuku konusunda bilimsel çalışma yapmış olmak. Doçentlik ünvanına sahip olmamak.
      21      HUKUK FAKÜLTESİ    HUKUK FELSEFESİ VE SOSYOLOJİSİ    DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ      1Hukuk Fakültesi mezunu olmak. Kamu Hukuku alanında doktora derecesine sahip olmak. Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi konusunda bilimsel çalışma yapmış olmak. Doçentlik ünvanına sahip olmamak.
  22İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİAİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİDOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ  1Aile ve Tüketici Bilimleri alanında doktora derecesine sahip olmak.
    23    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ  ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ    PROFESÖR (*)    1Nicel Karar Yöntemleri bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. Modelleme ve optimizasyon konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
  24  MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ  GEOTEKNİK  PROFESÖR (*)  1İnşaat Mühendisliği bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak.
  25  MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ  YAPI  PROFESÖR (*)  1İnşaat Mühendisliği bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak.
    26    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ    ÇEVRE TEKNOLOJİSİ  DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ (*)    1Çevre Mühendisliği programında doktora derecesine sahip olmak. Hava kirliliği ve kontrolü konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
  27  SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ  DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ  DOÇENT  1Dil ve Konuşma Terapisi alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. Kekemelik konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
  28  SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ  EGZERSİZ VE SPOR PSİKOLOJİSİ  DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ  1Spor Bilimleri alanında doktora derecesine sahip olmak. Spor psikolojisi konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
  29  TIP FAKÜLTESİ  KARDİYOLOJİ  PROFESÖR (*)  1Kardiyoloji bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. Dört boyutlu ekokardiyografi konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
    30    TIP FAKÜLTESİ    TIBBİ PATOLOJİ    PROFESÖR (*)    1Tıbbi Patoloji bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. Sitopatoloji ve toraks patolojileri konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
    31    TIP FAKÜLTESİ  BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ    DOÇENT (*)    1Beyin ve Sinir Cerrahisi bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. Vasküler nöroanatomi konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
  32  TIP FAKÜLTESİ  İÇ HASTALIKLARI  DOÇENT (*)  1Nefroloji bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. Periton diyaliz konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
  33  TIP FAKÜLTESİ  İÇ HASTALIKLARI  DOÇENT (*)  1Gastroenteroloji bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. İleri ERCP teknikleri konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
  34  TIP FAKÜLTESİ  RADYOLOJİ  DOÇENT (*)  1Radyoloji bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. Vasküler girişimsel radyoloji konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
  35  TIP FAKÜLTESİ  RADYOLOJİ  DOÇENT (*)  1Radyoloji bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. Nöroradyoloji konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
    36    TIP FAKÜLTESİ    TIBBİ BİYOKİMYA    DOÇENT (*)    1Tıp doktoru olmak. Tıbbi Biyokimya bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. Kalıtsal hastalıklar ve kanser araştırmaları konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
  37  TIP FAKÜLTESİ  ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARIDOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ (*)  1Çocuk Hematoloji ve Onkoloji yan dal uzmanı olmak. Çocuk Hematoloji konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
  38  TIP FAKÜLTESİ  ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARIDOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ (*)  2Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı olmak. Adölesan sağlığı konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
  39  TIP FAKÜLTESİ  ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARIDOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ (*)  1  Gelişimsel Pediatri yan dal uzmanı olmak.
  40  TIP FAKÜLTESİPLASTİK REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİDOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ (*)  1Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olmak. Konjenital el anomalileri konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
  41  TIP FAKÜLTESİPLASTİK REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİDOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ (*)  1Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olmak. Kraniomaksillofasial cerrahi konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
    42    AŞI ENSTİTÜSÜ  AŞI TEKNOLOJİSİ (DİSİPLİNLERARASI)  DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ    1Temel Biyoteknoloji alanında doktora derecesine sahip olmak. Aşı ve tıbbi mikrobiyoloji konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
    43    BİLİŞİM ENSTİTÜSÜ  BİLİŞİM SİSTEMLERİ (DİSİPLİNLERARASI)    DOÇENT    1Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. Yapay zeka konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
    44    BİLİŞİM ENSTİTÜSÜ  BİLİŞİM SİSTEMLERİ (DİSİPLİNLERARASI)    DOÇENT    1Makro İktisat bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. İktisat alanında yapay zeka uygulamaları konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
    45    BİLİŞİM ENSTİTÜSÜ  BİLİŞİM SİSTEMLERİ (DİSİPLİNLERARASI)  DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ    1Bilgisayar Mühendisliği veya Endüstri Mühendisliği alanında doktora derecesine sahip olmak. Yapay zeka veya karar verme konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
  46  ANKARA DEVLET KONSERVARTUVARI  TİYATRO  DOÇENT  1Sahne tasarımı alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. Sahne makyajı konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
  47ANKARA DEVLET KONSERVARTUVARI  PİYANODOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ  1Piyano alanında sanatta yeterlik derecesine sahip olmak.
      48      ANKARA DEVLET KONSERVARTUVARI      TİYATRO      DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ      1Oyunculuk programında lisans derecesine sahip olmak. Tiyatro alanında yüksek lisans ve sanatta yeterlik derecesine sahip olmak. Yüksek lisans sonrası en az 5 (beş) oyunda oyunculuk veya yönetmenlik deneyimine sahip olmak.
    49  SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU  BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PR.    DOÇENT    1Sosyal Politika bilim alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. İşgücü piyasaları ve sosyal girişimcilik konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.

İlan olunur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu